{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Igrači i stručni štab FK Sarajevo kažnjeni zbog ispadanja iz Evropske lige

30.7.2013. u 10:14
142
53
Igrači i stručni štab FK Sarajevo kažnjeni zbog ispadanja iz Evropske lige
142
Igrači i stručni štab FK Sarajevo kažnjeni zbog ispadanja iz Evropske lige
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Upravni odbor (UO) FK Sarajevo kaznio je igrače i stručni štab zbog ispadanja iz kvalifikacija za Evropsku ligu, čime je klub oštećen za minimalno milion KM prihoda, saopćeno je iz Bordo kluba.
UO Sarajeva je redovnu sjednicu održao u ponedjeljak, a jedan od zaključaka je da odgovornost i sankcije trebaju snositi prije svih igrači i stručni štab. Osim finansijskih gubitaka, UO smatra kako je šteta nanesena i ostalim aktivnostima u klubu, a koje se tiču vraćanja povjerenja navijača i simpatizera FK Sarajevo.

"S obzirom na to da je ustanovljeno da sportski rezultati kluba već duže vrijeme ne prate velike pomake u administrativnom segmentu kluba, donesena je odluka da se u narednom periodu imenuje sportski direktor, te je zaključeno da će za tu poziciju biti raspisan konkurs sa opštim uslovima definisanim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta FK Sarajevo, kao i specifičnim uslovima koji će se definisati u samom konkursu", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Na sjednici UO je imenovana i konkursna komisija kojom će predsjedavati Nedžad Čagalj, potpredsjednik FK Sarajevo, a bit će sastavljena od članova UO Elvira Kantardžića i Mersada Mahića te generalnog direktora Dine Selimovića.

Na sjednici su razmatrane i usvojene ostavke dvaju članova UO Almira Čehića i Edina Korjenića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: