{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Abdulah Ibraković je novi sportski direktor FK Sarajevo

26.8.2013. u 19:51
0
44
Abdulah Ibraković je novi sportski direktor FK Sarajevo
0
Abdulah Ibraković je novi sportski direktor FK Sarajevo
Abdulah Ibraković (Foto: Klix.ba)
Upravni odbor FK Sarajevo je na današnjoj sjednici imenovao Abdulaha Ibrakovića za novog sportskog direktora tima sa Koševa.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Podsjećamo da su prijave na raspisani konkurs od 31. jula dostavili još i Šener Bajramović (BiH), Adnan Čorbo (BiH), Martin Poustka (R.Češka) i Celec Igor (Slovenija).

Komisija za izbor sportskog direktora je ocijenila da je Ibraković najbolji kandidat za upražnjeno mjesto. S izvještajem Komisije složio se i UO koji je imenovao Ibrakovića za sportskog direktora Bordo tima.

Ibraković je rođen 22. jula 1970. godine u Doboju. Sportsku karijeru je počeo u rodnom gradu, gdje je igrao za Slogu, nakon čega je otišao u Njemačku. Po povratku u domovinu igrao je Radnički iz Lukavca i Gradinu iz Srebrenika. Karijeru je završio u NK Osijek.

U klubu iz Lukavca je počeo trenersku karijeru, a zatim je vodio Slobodu, Bratstvo iz Gračanice i TOŠK iz Tešnja.

U jesen 2008. godine postao je trener FK Velež iz Mostara, gdje se zadržao gotovo dvije godine. U sezoni 2010/2011 obavljao je funkciju trenera NK Čelik iz Zenice, te u toj sezoni dospio do finala Kupa Bosne i Hercegovine. Posljednji trenerski angažman imao je u FK Sloboda iz Tuzle u sezoni 2012/2013.

Od 2002. do 2006. godine bio je trener u stručnom štabu Amaterske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potom od 2006. do 2008. skaut A reprezentacije, te od 2008. do 2011. godine trener u stručnom štabu U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U sezoni 2009/2010 proglašen je za najboljeg trenera Premier lige Bosne i Hercegovine. U decembru 2011. godine objavio je knjigu "Moderan napadački nogomet". Na Univerzitetu Sarajevo stekao je zvanje diplomirani sportski menadžer, a 2006. godine postao je prvi trener sa UEFA pro licencom u Bosni i Hercegovini.

Izborom Ibrakovića, u funkciju će ponovo biti stavljen u pogon Stručni kolegij kojeg čine generalni direktor, sportski direktor, generalni sekretar (ako je imenovan), šef stručnog štaba i šef programa za razvoj omladinskog fudbala. Sjednicama stručnog kolegija rukovodi Generalni direktor, a u njegovoj odsutnosti Sportski direktor ili Generalni sekretar (ako je imenovan). Članovi Stručnog kolegija za svoj rad odgovaraju Upravnom odboru koji ih je imenovao i kojem jednom mjesečno podnose izvještaj o svom radu i realizaciji zadataka koji su im stavljeni u nadležnost.

Kako saznajemo, u narednih nekoliko dana na Koševo bi mogla stići dva pojačanja. Riječ je o provjerenim imenima koja bi klubu trebala donijeti novi kvalitet u igri.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: