Nogomet
50

Igrači i čelništva Sarajeva i Želje poručuju: Sve je spremno za novi vječiti derbi

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
Vodstva oba kluba očekuju podršku navijača (Davorin Sekulić/Klix.ba)
U prostorijama Bosna-Sunce osiguranja (BSO) u Sarajevu je danas održana zajednička konferencija za medije uoči 103. vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva koji će u nedjelju sa početkom u 17 sati biti odigran na stadionu Grbavica u okviru 29. kola Premijer lige BiH.

Dženan Ušćuplić, trener FK Sarajeva rekao je kako očekuje da će sve proteći korektno "kako na terenu, tako i na tribinama", te naglasio da se radi o "najjačoj utakmici u našoj ligi".

Dodao je da FK Sarajevo rasterećeno ulazi u utakmicu nakon što su vezali četiri pobjede i da na Grbavicu dolaze da se nadigravaju.

Trener Željezničara Dino Đurbuzović je rekao da se nada velikom broju navijača, te da očekuje "dobru i otvorenu utakmicu".

"Poraz u Mostaru je iza nas, iako nas boli. Žao mi je što sa Sarajevom nećemo igrati za titulu prvaka. Ali, mi imamo obavezu da pred svojim navijačima pružimo dobru igru", kazao je Đurbzović.

Kapiten FK Sarajevo Amer Dupovac je istakao da "dosad nije izgubio nijedan derbi protiv Željezničara, te je i on pozvao navijače da podrže klub i ovaj put.

Govoreći o derbiju, dodao je da može odlučiti i najmanji detalj.

Kapiten Željezničara Muamer Svraka je rekao da ovakve utakmice uvijek donose adrenalin, te da nije bitno da li se igra za titulu, KUP ili začelje tabele. Kapiteni oba tima su naglasili da utakmica ima veliki značaj.

Direktori klubova Dino Selimović i Mirsad Šiljak su potvrdili da je sve spremno za utakmicu. Selimović je dodao da navijači FK Sarajevo neće moći nositi obilježja, ali će moći prisustvovati susretu. Šiljak je podsjetio da će za utakmicu biti otvoren i dio istočne tribine na Grbavici koji je uglavnom van funkcije.

U prodaju je pušteno 10.000 ulaznica. Cijene za južnu tribinu je 5 KM, za istok 7 KM, sjever 15, a zapad 20 i 30 KM. Utakmicu će direktno prenositi Željo TV za navijače u inozemstvu.

FK Željezničar u ovu utakmicu ulazi sa treće pozicije na tabeli (55 bodova), dok je Sarajevo četvrto (54). Prva dva mjesta drže Zrinjski i Široki Brijeg sa 58, odnosno 55 bodova.