Nogomet
1

Dino Đurbuzović uoči derbija: Ne smijemo primiti gol

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Čelnici Fudbalskog kluba Željezničar nisu željeli otkriti previše detalja o načinu igre i igračima koji će sutra svoje snage odmjeriti sa FK Sarajevom u vječitom derbiju. Istakli su da će dati sve od sebe i da ime je najvažnije da ne prime gol.
Muamer Svraka, Mirsad Šiljak i Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muamer Svraka, Mirsad Šiljak i Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Utakmica sa Sarajevom dolazi u nezgodno vrijeme, voljeli bismo da je malo kasnije. Mi smo u Kupu tradicionalno dobri, igramo koliko možemo. Nadam se da će biti tako i ovaj put bez obzira što nam dolazi naš vječiti rival koji je, po mom mišljenju, u dobroj formi i igraju odlično bez obzira na to što nisu imali sreće u posljednje dvije utakmice", rekao je šef Stručnog štaba Plavih Dino Đurbuzović.

Na spisku će se naći igrači koji su igrali i u prethodnim utakmicama, a zaigrat će i neko ko do sada nije igrao, no iz FK Željezničar nisu htjeli otkriti više detalja o startnoj ekipi niti načinu igre. Đurbuzović je istakao da će sve detalje znati sutra pred samu utakmicu s obzirom na to da se i pripremaju od utakmice do utakmice. Kazao je samo kako će na derbiju zaigrati i Hasanović koji je povrijeđen, ali da će uprkos kopčama na glavi i hematomu "stisnuti zube" i dati sve od sebe.

Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Ne čekamo utakmicu s velikim pritiskom, nama su najveći pritisak naši navijači koji nas bodre i da zbog njih dobro odigramo. Bez obzira što u našim redovima imamo igrača koji nisu igrali ovako velike utakmice borit ćemo se da ostvarimo pozitivan rezultat. Bitno je da ne primimo gol", rekao je Đurbuzović.

FK Sarajevo je ekipa koja zna šta hoće

Za FK Sarajevo Đurbuzović je istakao da je u pitanju ekipa koja zna šta hoće i da ima izuzetno dobrih pojedinaca.

"Stojčev je jedan od najboljih igrača, Jajalo je ostavio jako dobar utisak, Velkovski je pakleni igrač, a tu je neugodni Bilbija koji u svakom dijelu terena može napraviti problem", istakao je Đurbuzović dodavši kako ne želi govoriti o slabim stranama protivnika jer će njih pokušati iskoristiti za svoju šansu.

Muamer Svraka (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muamer Svraka (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Uzbuđenje pred derbi je veliko kako među navijačima tako i igračima FK Željezničar koji spremno dočekuju ovaj meč.

"Atmosfera u ekipi je nabrijana i svi jedva čekamo da počne. Mislim da u prvoj utakmici nećemo dobiti ekipu koja će proći dalje već da će to odlučiti revanš meč na Koševu", rekao je kapiten Plavih Muamer Svraka.

Spremni za neorganizovan dolazak navijača

Mirsad Šiljak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirsad Šiljak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak izrazio je žaljenje zbog odluke Nogometnog saveza BiH da gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmicama, ali je istakao da se takva odluka mora poštovati.

"Mi ipak očekujemo neorganizovani dolazak navijača FK Sarajevo. Sa zaštitarima i policijom smo poduzeli sve potrebne mjere da derbi protekne prema propisima i dobroj atmosferi", kazao je Šiljak.

Prodaja ulaznica počet će sutra od 9 sati ujutro na prodajnim mjestima u gradu, a od 12 sati na Željinom stadionu. Polugodišnje i godišnje karte ne važe. Iz kluba su napomenuli da će ispred stadiona biti pretkontrole te su zamolili navijače za strpljenje.