"Da sam znao..."
2

Igrač PSG-a u neznanju dobio žuti karton pa bez dlake na jeziku kritikovao klub

K. H.
Thomas Meunier protiv Borussije Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Thomas Meunier protiv Borussije Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac PSG-a Thomas Meunier bio je vrlo nezadovoljan što mu niko iz kluba nije rekao da ima prijetnju od suspenzije u Ligi prvaka ako u prvom meču osmine finala protiv Borussije Dortmund dobije žuti karton, zbog čega će propustiti revanš susret.

Ovaj odbrambeni igrač dobio je treći žuti karton u ovoj sezoni Lige prvaka, zbog čega ga Thomas Tuchel neće imati na raspolaganju u uzvratnom meču u Parizu, a reprezentativac Belgije kazao je da mu niko iz kluba nije rekao da ima dva žuta kartona te da je izuzetno ljut zbog toga.

"Nisam znao da mi prijeti suspenzija, niko mi to prije utakmice nije rekao i iskreno, ljut sam zbog toga. Da sam znao da mi prijeti mogućnost da ne igram u drugom meču, sigurno ne bih dobio žuti karton", kazao je Meunier.

Nakon toga, defanzivac PSG-a je rekao da vjeruje u prolazak svoje ekipe te da će uzvratni meč u Parizu biti znatno drugačiji.

"Jako nam je važno da je Neymar postigao pogodak, a šteta je što na kraju nismo izvukli remi. Nismo odigrali kako znamo i želimo, osjećali smo se umorno jer smo imali težak raspored, ali na svom stadionu uvijek igramo žestoko i pravimo veliki pritisak na svoj protivnike. Ne sumnjam u prolazak u četvrtfinale", kazao je reprezentativac Belgije.

Uzvratni meč između PSG-a i Borussije Dortmund igra se 11. marta u Parizu, a još jednom podsjećamo, u prvom meču je njemački klub slavio pobjedu rezultatom 2:1.