Napadač želi ostati
41

Icardi: Ako me ne izbace, ostajem u Interu do kraja karijere

Klix.ba
Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Argentinski napadač Mauro Icardi je na meti Real Madrida, ali je navodno rekao prijateljima da je spreman ostati u Interu do kraja karijere.

Icardi je blizu toga da postane tek šesti igrač sa 100 postignutih golova u Seriji A prije nego što napuni 25 godina. Trenutno na kontu ima 96 golova, a svoj 25. rođendan će proslaviti u februaru. Stoga ima priliku da se pridruži Giuseppeu Meazzi, Silviju Pioli, Giampieru Bonipertiju, Feliceu Borelu i Joseu Altafiniju, koji su tokom svojih karijera prije 25. godine uspjeli postići 100 pogodaka.

Mnogi izvori u Španiji pišu da Real vidi Icardija kao idealnu zamjenu za Karima Benzemu, no, Argentinac drugačije razmišlja.

"Ako me ne izbace, ostat ću u Interu do kraja karijere", rekao je Icardi svojim prijateljima, što je prenijela La Gazzetta dello Sport.

Icardi je u pregovorima s Interom o produženju aktuelnog ugovora koji mu ističe 2020. godine. Saradnja bi trebala biti produžena do 2023. godine, a on bi dobio povećanje godišnje plate na 7 miliona eura. Osim toga, mogla bi se ukloniti i klauzula iz ugovora, koja iznosi 110 miliona eura.