Nogomet
79

Ibrahimoviću nedostaje još jedan gol da se izjednači sa Safetom Sušićem

Piše: J. H.
Safet Sušić i Zlatan Ibrahimović u dresu PSG-a (Foto: AFP)
Safet Sušić i Zlatan Ibrahimović u dresu PSG-a (Foto: AFP)
Napadač Zlatan Ibrahimović je u Paris Saint-Germain stigao u ljeto 2012. godine. Od tada je odigrao 102 utakmice u dresu Parižana i iz utakmice u utakmicu juriša na prvu poziciju liste strijelaca PSG-a svih vremena.

Ukoliko nastavi ovim tempom, popularni Ibra bi već naredne sezone, ako ne i ove, mogao postati najbolji strijelac tima sa Parka prinčeva.

Na svom kontu Šveđanin bosanskih korijena sada ima 84 gola i trenutno se nalazi na šestoj poziciji najboljih golgetera Paris Saint-Germaina.

Ispred njega je sada već bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je u 343 utakmice za pariski klub postigao 85 golova. Popularni Pape je do ove brojke stigao u deset sezona, koliko je proveo u klubu.

Prvi strijelac svih vremena PSG-a je Portugalac Pauleta, koji je u pet sezona (od 2003. do 2008. godine) postigao 109 golova u 211 utakmica.

Na drugoj poziciji je Dominique Rocheteau sa 100 golova u 255 susreta, a na trećoj je Alžirac Mustapha Dahleb, koji je desetogodišnjoj karijeri u PSG-u postigao 98 golova.

Ispred Sušića, na četvrtoj poziciji, je Fracois M'Pele, koji je postigao 97 golova.

Već u subotu, kada na Stadionu prinčeva gostuje Nica, Ibrahimović će imati priliku da prestigne Sušića i uđe u top pet najboljih strijelaca PSG-a.