Nogomet
4

Ibrahimović: Švedskoj nedostaje kvalitet, moramo igrati mnogo bolje

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Reprezentacija Švedske je u prvom kolu grupe E remizirala s Republikom Irskom 1:1, a kapiten i najbolji igrač Šveđana Zlatan Ibrahimović nije zadovoljan rezultatom te od saigrača zahtijeva bolje performanse.

Kada su saznali svoje protivnike u grupi, reprezentaciji Švedske je bilo jasno da mora pobijediti Republiku Irsku ukoliko želi šanse za plasman u nokaut fazu. Razlog za to je činjenica da su u istoj grupi daleko ozbiljnije reprezentacije Belgije i Italije. Međutim, Šveđani su osvojili samo bod, a kapiten Zlatan Ibrahimović je izrazio nezadovoljstvo.

"Drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje od prvog, ali nam nedostaje kvaliteta. Mi moramo igrati puno bolje. Ipak, najvažnije je to što nismo doživjeli poraz", izjavio je Ibrahimović.

Republika Irska je napravila veći broj prilika i povela, dok je Švedska do izjednačenja i boda stigla bez ijednog udarca u okvir gola. Izjednačujući pogodak je zapravio bio autogol Clarka, igrača koji je u svoju mrežu pospremio loptu koju je ubacio Ibrahimović.

"Pokušavam koliko mogu s obzirom na lopte koje dobijam, no, mislim da mogu bolje od ovoga", rekao je Ibrahimović komentarišući svoje performanse.

U reprezentaciji Švedske ima nekoliko igrača koji prvi put nastupaju na velikom takmičenju. Novinari su pitali Zlatana da li je to možda uzrok nervoze i lošije igre.

"Ne mislim da je to problem, mi smo profesionalci i moramo se nositi s tim", završio je Ibrahimović.