Zbog incidenta s Lovrenom
53

Ibrahimović pred disciplinskom komisijom

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Francuska profesionalna nogometna liga (LFP) pozvala je švedskog nogometaša bosanskih korjena Zlatana Ibrahimovića (PSG) na saslušanje zbog incidenta u susretu protiv Lyona, kada je nagazio na hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena.

PSG je u konačnici slavio u tom susretu, igranom prošle nedjelje, s minimalnih 1-0 pogotkom Matuidija, nakon asistencije Ibrahimovića, koji je u 41. minuti susreta, čini se namjerno, doskočio kopačkom na Lovrenovu glavu, te ju raskrvario.

Incident, koji je promaknuo glavnom sucu utakmice, je pogledala Disciplinska komisija LFP-a, te odlučila pozvati Šveđanina na saslušanje.

"Komisija poziva Ibrahimovića na saslušanje zbog incidenta koji uključuje Dejana Lovrena 10. januara 2013. godine", stoji u saopćenju za medije Disciplinske komisije tamošnjeg saveza.

Bivši igrač Barcelone, Milana, Intera, Juventusa, Ajaxa i Malmöa je ove sezone u 15 utakmica Le Championnata bio strijelac čak 18 pogodaka, ali je zbog svog čudnog karaktera zaradio i jedan izravni crveni karton. Nakon saslušanja postoji mogućnost da komisija ipak naknadno kazni švedskog napadača.