Nogomet
20

Ibrahimović odbio ponudu iz Kine vrijednu 100 miliona eura

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović je odbio ponudu iz Kine vrijednu 100 miliona eura kako bi se pridružio Manchester Unitedu.

Ibrahimović je tokom ljeta bio slobodan igrač nakon što je njegov ugovor s PSG-om istekao. Imao je brojne ponude, a ona koja je stigla iz Kine je iznosila 100 miliona dolara. Međutim, popularni Ibra je odlučio ostati u Evropi te potpisati za Manchester United.

Zlatan u Manchester Unitedu sedmično zarađuje oko 231.000 eura, ali je njegova plata mogla biti i veća da je izabrao neimenovani kineski klub, izjavio je njegov agent Mino Raiola.

"Ibrahimović je najbolji. Odbio je ponudu od 100 miliona eura koju je dobio od Kineza. On ne želi više novca, cilj mu je da pobjeđuje i osvaja trofeje. Sretan sam, uvijek sam radio sa šampionima, Ibrahimovićem, Nedvedom, Maxwelom, Matuidijem i Donnarummom. Upravo će Donnarumma postati bolji od Buffona", rekao je Raiola.

Dodao je da njegov drugi klijent, Mario Balotelli, mora slijediti Ibrahimovićev primjer kako bi dostigao svoj puni potencijal.

"Mario je fenomen, no, on je Balotelli", našalio se agent te dodao: "Sretan je što su ga usvojili dobri ljudi, ali je živio u opakom gradu, Bagnolo Melli, koji je pun rasista. Patio je mnogo dok je bio dijete, a dijete je i ostao. Da je poput Zlatana, osvojio bi Zlatnu loptu", završio je Raiola.