Nogomet
30

Raiola: Ibrahimović je želio Milan, taj klub mu je u srcu

Klix.ba
Mino Raiola (Foto: EPA)
Mino Raiola (Foto: EPA)
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je ovog ljeta iz PSG-a prešao u Manchester United, no, njegova želja je bio Milan, otkrio je nogometašev agent Mino Raiola.

Kada je Ibrahimovićev ugovor s PSG-om istekao, spekulisalo se o njegovom povratku u Milan, no, to se nije dogodilo. On je potpisao za Manchester United.

"Italija ga ne može priuštiti, tako da smor adili na drugim planovima. Milan je u njegovom srcu, definitivno njegov omiljeni klub u Italiji i vjerovatno na cijelom svijetu. No, ovog ljeta smo se usmjerili prema Manchester Unitedu", izjavio je Raiola.

Rossoneri će uskoro i zvanično biti u vlasništvu kineskog biznismena, tako da se očekuje određen budžet za pojačanja već u januaru, a neki se nadaju da će popularni Ibra ipak još jednom zaigrati za Milan.

Zlatan je 2012. godine rekao da je Milan njegov drugi dom te da bi se volio vratiti u klub ukoliko bude imao izbor. Na San Siru je proveo dvije godine, nakon čega je prodan PSG-u zajedno s Thiagom Silvom. Za Rossonere je odigrao 85 utakmica i postigao 57 golova, a upisao je i 24 asistencije. Osvojio je Scudeto i Kup Italije.