Premiership
7

Ibrahimović donio bod Unitedu, Burnley bolji od Stokea, Leicester pobijedio Sunderland

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Odigrane su četiri utakmice 31. kola engleske Premier lige, a postignuti su sljedeći rezultati: Manchester United - Everton 1:1, Burnley – Stoke City 1:0, Leicester – Sunderland 2:0 i Watford - West Bromwich Albion 2:0.

Manchester Unitedu na noge je stigao Everton. Domaći su imali priliku da se trijumfom približe gradskom rivalu na samo dva boda. No, gosti su golom Jagielke u 22. minutu poveli 1:0.

Domaći su nakon primljenog pogotka pokušavali da stignu do izjednačenja, ali se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Karamela.

U nastavku su igrači Manchester Uniteda stvarali šanse pred golom Evertona. Do boda su stigli u posljednjim trenucima meča kada je sa jedanaest metara pogodio Zlatan Ibrahimović.

Burnley je protiv Stoke Cityja pokušavao postići pogodak na otvaranju utakmice. Ipak, odbrana gostiju bila je na visini zadatka. Nije bilo golova nakon prvih 45 minuta.

No, u nastavku domaći kreću snažno, a u 58. minuti Boyd je pogodio za 1:0. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Ovo je izuzetno važna pobjeda Burnleya.

Aktuelni prvak Leicester bio je favorit u okršaju protiv posljednjeplasiranog Sunderlanda. Željeli su da osvoje kompletan plijen i da se približe sredini tabele. Premda su domaći dominirali u prvom poluvremenu, golova nije bilo. Na odmor se otišlo s nepopularnim rezultatom 0:0.

I u drugom dijelu domaći su atakovali ka golu gostiju. To su konkretizirali u 69. minuti kada je Slimani pogodio za 1:0. Bedem Sunderlanda nije mogao izdržati, pa devet minuta poslije Vardy pogađa za konačnih 2:0.

Watfordu je na megdan stigao West Bromwich Albion. Inicijativa domaćih bila je na otvaranju ovog dvoboja. Igrao se 13. minut kada ih je Niang dove u vodstvo. Do kraja prvog dijela igrači Watforda imali su još nekoliko prilika koje nisu iskoristili.

Međutim, u 49. minuti golom Deeneya udvostručili su vodstvo. Bilo je 2:0. Ovaj rezultat semafor je pokazivao i nakon 90 minuta igre. Watford je stanovnik sredine tabele, dok je WBA na visokom osmom mjestu.

Tabela: