Nogomet
52

Ibišević: Nije bitno ko će dati gol, protiv Nigerije nam treba najmanje bod

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Vedad Ibišević, strijelac historijskog gola za Bosnu i Hercegovinu protiv Argentine (1:2) u nedjelju u Rio de Janeiru, prvog na Mundijalima, kaže da nije opterećen činjenicom ko će se i kada upisati u listu strijelaca.

"Nije bitno ko će dati gol. Važno je da igramo dobro i da funkcionišemo kao ekipa, te da protiv Nigerije pokušamo ostvariti pobjedu. U svakom slučaju u subotnjem meču u Cuiabi treba nam najmanje bod", rekao je Ibišević danas u Brazilu, javlja specijalni izvještač Anadolije sa SP-a.

Napadač Stuttgarta ističe i da su Nigerijci veoma snažna ekipa, kao i da nikoga u bh. taboru ne smije zavarati neriješen rezultat afričke selekcije u susretu prvog kola grupe F SP sa Iranom (0:0).

"Imaju vrhunske igrače u top klubovima i ligama, kakav je Mikel. No, ne trebamo se obazirati na njim. Prije svega moramo misliti kako ćemo mi igrati“, kazao je Ibišević, a na pitanje novinara kako treba BiH igrati protiv Nigerije, odgovorio je: "Nije moje da to komentarišem. Šef (selektor Safet Sušić, op.a.) će naći najbolju varijantu za utakmicu. Na nama igračima je da imamo najbolji mogući pristup, pa onda ne bi trebali imati problema sa protivnikom“.

Ibišević je rekao da igračima BiH ne bi trebali smetati ni velika vrućina koja ih očekuje u Cuiabi.

"U Cuiabu idemo dva dana ranije, tako da ćemo se navići na vrućinu. Svi mi igrali smo ranije u takvim vremenskim uslovima", poručio je Ibišević.  

Nogometni reprezentativci BiH nakon jutrošnjeg treninga u Guaruji danas poslijepodne putuju u Cuiabu, gdje će sutra imati jedini trening uoči meča sa Nigerijcima. Utakmica BiH - Nigerije u subotu počinje u 18 sati po lokalnom vremenu, što je u ponoć po srednjoevropskom.