Nogomet
152

Sušić: U sastavu za Nigeriju bit će jedna izmjena, kapiten će igrati

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine najavio je nakon današnjeg treninga u Guaruji da će sastav bh. selekcije u duelu sa Nigerijom "pretrpjeti" malu izmjenu u odnosu na nedjeljni meč sa Argentinom, javlja specijalni izvještač Anadolije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.  

"Neće biti puno promjena. Vidjet ćemo. Do utakmice su još 72 sata. Vjerovatno bit će jedno novo ime u startnoj postavi", istakao je Sušić, a potom nije htio govoriti koji je to igrač, tj. da li će BiH protiv Nigerije igrati s dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem.

Selektor BiH kazao i da nije upitan nastup Emira Spahića za subotnju utakmicu sa Nigerijom u Cuiabi.

"Kapiten će igrati. Sejad Salihović počeo je normalno trenirati sa saigračima i spremamo ga za, nadam se, odlučujuću utakmicu trećeg kola u grupi, koju ćemo odigrati 25. juna u Salvadoru protiv Irana", rekao je Sušić.

Nogometni reprezentativci BiH nakon jutrošnjeg treninga u Guaruji danas poslijepodne putuju u Cuiabu, gdje će sutra imati jedini trening uoči meča s Nigerijcima. Utakmica BiH - Nigerije u subotu počinje u 18 sati po lokalnom, što je u ponoć po srednjoevropskom vremenu.