Nogomet
20

Ibišević asistirao u dramatičnoj pobjedi Herthe nad Freiburgom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 1. kolu njemačke Bundeslige Hertha je na domaćem terenu u dramatičnoj završnici savladala Freiburg sa 2:1.

Nakon neubjedljivih izdanja u kvalifikacijama za Evropsku ligu i u prvoj rundi njemačkog DFB-Pokala, Hertha je pobjedom otvorila ligašku sezonu. Naime, u dvomeču 3. pretkola Evropske lige tim iz Berlina je sa ukupnih 3:2 ispao od Brondbyja, dok je u kupu tek nakon penala savladala trećeligaša Regensburg. Ni ova pobjeda nije došla lagano.

Freiburg je u njemačkom kupu bio sigurniji i sa 4:0 je u gostima savladao niželigaša Babelsberg.

U prvih 25 minuta meča nijedan tim nije uspio zabilježiti šut u okvir gola, a prva ozbiljna šansa na meču stigla je u 30. minuti kada igrač Herthe Wiser opasno prijeti, ali je bio neprecizan. Sjajnu šansu za goste imao je Gifo u 39. minuti, ali rezultat se nije mijenjao.

Novu šansu za Herthu imao je Haraguchi u 57. minuti kada je Schwolow odbranio njegov udarac. Hertha je povela preko Daride koji je nakon dodavanja Ibiševića prelijepo pogodio za 1:0 u 62. minuti.

U sudijskoj nadokandi uslijedila je prava drama. Prvo je u trećoj minuti sudijske nadoknade Hofler pogodio nakon kornera za 1:1 i činilo se da će Hertha remizirati. Ipak, u 96. minuti rezervista Schieber koji je u 85. minuti zamijenio kapitena Ibiševića donio je pobjedu Herthi pogodivši za konačnih 2:1.

Tabela: