Odbio otići na turneju
19

Ian Wright žestoko kritikovao kapitena Arsenala: Nema šanse da je ovo sam smislio

K. H.
Laurent Koscielny (Foto: EPA-EFE)
Laurent Koscielny (Foto: EPA-EFE)
Legenda Arsenala Ian Wright žestoko je kritikovao kapitena Topnika Laurenta Koscielnog koji je odbio otići na američku turneju s klubom jer želi postati slobodan agent.

Koscielny ima važeći ugovor s klubom do 2020. godine, a godinu prije isteka istog odlučio je napustiti klub i vratiti se u rodnu Francusku. Kako bi postao slobodan agent, a vjerovatno nakon savjetovanja s agentom, odbio je otići na američku turneju, što je posebno razočaralo sve navijače ovog kluba.

Kritiku na račun francuskog igrača iznio je legendarni Ian Wright koji je rekao da je ovo jako loša odluka francuskog igrača i da je razočaran što je ovako odlučio postupiti prema klubu.

"Da naš kapiten nakon devet nevjerovatnih godina odbije otići na predsezonske pripreme, uništi svoje naslijeđe tako što odbije igrati za klub, to je nešto što me zbunjuje. Zašto Laurente? Ko su Vaši savjetnici i šta Vam govore? Tako sam razočaran u njegovu odluku, da to učini u ovom trenutku i ako ovo gleda njegov agent, nadam se da će se sramiti što je to učinio i uvjerio ga. Nema šanse da je on ovo sam smislio. Izabrali smo ga za kapitena, vođu i sad taj isti odbija da ide na turneju. To je nešto što mi ne ide u glavu i molim se Bogu da se to što prije završi. To ne predstavlja dobar primjer, Arsenal mora napraviti nešto brzo i disciplinovano. Volim te Laurente, ali ovo je loša odluka. Vrijeme je sezone kad moramo da smo zajedno. Pred nama je teška sezona, prelazni period i potrebno nam je mnogo toga da nadoknadimo", rekao je Wright.

Koscielny je trenutno prvi kapiten Arsenala, a u klubu je već devet godina. Tokom tok perioda, odigrao je nekoliko vrhunskih sezona, ali je uvijek imao i probleme s povredama.