Zvanično predstavljanje
0

Husref Musemić: Ne obećavam ništa, ali ću biti presretan ako budemo šampioni

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predstavljanje novog trenera FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novi trener FK Sarajevo Husref Musemić danas je i zvanično predstavljen na konferenciji za medije u prostorijama kluba u Titovoj ulici. Musemić je potpisao ugovor sa Sarajevom na dvije i po godine.

"Ponovo sam tu nakon više godina, sada sam i stariji, imam više sijedih ali i pameti. Zadovoljstvo mi je, čast ali i obaveza voditi Sarajevo. Radi se o velikom klubu i vođenje takvog kluba nosi pritisak i treba se znati nositi s tim", rekao je Musemić.

Musemić se vraća u stručni štab Sarajeva četvrti put. Smatra da to znači da je nešto ostavio iza sebe.

"Iznenadilo me veliko interesovanje drugih stručnjaka za mjesto trenera. Zadovoljstvo mi je što sam ja izabran i to smatram dodatnom obavezom", rekao je Musemić.

Navijači FK Sarajevo u ovoj su se sezoni nadali tituli prvaka, prvoj nakon 2007. godine kada je upravo Musemić sjediti na klupi bordo tima.

"U ovoj polusezoni ništa ne obećavam, ali ću učiniti sve da izvučem maksimum iz ove ekipe. Za vrhunske rezultate je potrebno da radimo svi zajedno, a ja ću biti presretan ako dovedem Sarajevo do titule. Kao što rekoh, obećanja ne mogu davati, to ovdje ne bi mogao ni Mourinho", izjavio je nekadašnji napadač tima sa Koševa.

Musemić će pauzu u prvenstvu iskoristiti da se upozna s ekipom.

"Pratio sam ih u prvom dijelu sezone, bilo je dosta promjena. Emotivno sam vezan za klub i navijače i to mi je dodatna obaveza da dam svoj maksimum", rekao je Musemić.

Kada se govori o trenerima Sarajeva obavezno se govori i o određenim pritiscima, željama drugih da kroje tim..

"Pritisaka nije bilo dok sam ranije radio, ali pritiska uvijek ima u smislu da su četiri glave pametnije od jedne, ali se meni niko ne miješa u posao niti ja to dopuštam", rekao je Musemić

On je za pomoćnike odabrao Oruča, Đurkovića, Duratbegovića i Repuha.

Zadovoljstvo imenovanjem novog šefa stručnog štaba su iskazali sportski direktor FK Sarajevo Dino Selimović i predsjednik Alen Hujić.

"Bilo je mnogo kandidata, ali smo na kraju zaključili da je Musemić jedini pravi izbor. Dugo je u fudbalu i poznaje posao kojim se bavi. Želim mu mnogo sreće i dobrih rezultata. Nadam se da će nas voditi do titule, a mi ćemo učiniti sve kako bi mu pružili maksimalnu podršku", kazao je Hujić.

Selimović je pregovarao s Musemićem te je rekao da je dogovor postignut veoma brzo i bez ikakakvih problema.

"Musemić je u prošlosti donio mnogo radosti nama i našim navijačima, a nadamo se da će to ponoviti u narednom periodu. Naše je da mu damo punu podršku, a on će odrediti kako će ekipa igrati", izjavio je Selimović.

Musemić se nakon konferencije za medije pridružio ekipi na treningu.