Musemić obavio prvi trening
0

Hadžić: Šef nas je podsjetio za šta se borimo

Piše: Dalibor Bošnjak
Emir Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: FK Sarajevo)
Nakon što je na današnjoj konferenciji za medije imenovan novim šefom stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić je obavio prvi trening sa svojom novom ekipom. Njegovu je ozbiljnost i odlučnost da ostvari što bolji uspjeh potvrdio napadač Bordo ekipe Emir Hadžić.

Sarajevo je ostalo bez trenera proteklog vikenda kada je neopozivu ostavku dao Dragan Jović. Razlog je bio remi protiv Gradine i sramotan nastup igrača ekipe sa Koševa. Napadač Sarajeva Emir Hadžić je rekao da svu krivicu za loš rezultat snose igrači, ali da je Jović sve preuzeo na sebe i otišao sa mjesta trenera ekipe.

"Činjenica je da su igrači jedini krivci za ono što se dogodilo u Srebreniku. Jović je ipak preuzeo sve na sebe i otišao iz kluba. Nakon njegovog odlaska smo bili potpuno šokirani, ali život ide dalje. Imamo novog šefa, moramo raditi i pobjeđivati", izjavio je Hadžić.

O novom treneru Hadžić ima samo riječi hvale.

"S Musemićem nisam nikad sarađivao, ali sam igrao protiv njega. Koje je on ekipe vodio, one su se i borile za sami vrh. Radi se o sposobnom i energičnom treneru koji će nam svakako pomoći. Dobro je i to što je on i izbor navijača, kojima je donio mnogo radosti, tako da se nadam da nas očekuju bolja vremena. Na prvom treningu smo se upoznali, a od nas je zatražio da damo maksimum. Podsjetio nas je šta znači Sarajevo i za šta se bori ovaj klub", rekao je Hadžić.

Pauzu u domaćem prvenstvu Sarajevo će provesti u Čitluku gdje će se pripremati za susret s Olimpicom i nastavak prvenstva. Hadžić očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu svog tima.

"Olimpic je kvalitetan kolektiv i s razlogom se nalaze u samom vrhu tabele. Očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem da ćemo pobijediti. Potrebno nam je da napravimo niz dobrih rezultata kako bi se vratili na pravi put. Naš novi šef ih je donedavno vodio i zasigurno ih poznaje bolje nego mi. Uvjeren sam da će nas dobro pripremiti i dovesti do pobjede", završio je Hadžić.