Nogomet
308

Hurtić: Bili smo bolji, sudija je trebao ranije kazniti grube startove

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U derbiju 26. kola BHT Premijer lige Željezničar je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" minimalnim rezultatom 1:0 savladao Sarajevo. Nakon utakmice, izjavu za medije dao je trener Bordo tima Almir Hurtić.

Ovo je bio prvi poraz u sedmoj ligaškoj utakmici Hurtića na klupi Sarajeva.

"Česititam Željezničaru na pobjedi. Očekivali smo ovakvu utakmicu. Mislim da smo bili bolji tokom cijelog meča. Primili smo taj gol i ne znam kako smo ga primili. Lopta je putovala 40 metara. Kada primite u ovakvoj utakmici takav gol, onda je sigurno taj jedan gol odvede utakmicu u drugom smjeru. Pokušali smo se vratiti. Imali smo dobre šanse. Žao mi je zbog navijača i žao mi je što ih nismo obradovali iako smo imali dobre namjere. Momci su se trudili. Nismo vršili destrukciju. Željezničar je grubjje igrao i zatvorio se", kazao je Hurtić.

Trener Sarajeva se osvrnuo na suđenje koje je trebalo, po njegovom mišljenju, biti strožije.

"Mislim da je sudija dozvolio mnogo grubosti u prvom dijelu. Mislim da nismo dobro stajali u posjedu lopte. Sudija je na startu trebao podijeliti više kartona, a to nije uradio i to nam je otežalo meč. Moji igrači se nisu snašli u tim situacijama", smatra Hurtić.