Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa sta ćemo za Zrinjski sad? Moraju li I oni sta usklađivati?
Jel sad Škutori postaju Skutori?
skutorija na aparatima
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jao,pa šta će sad ovi iz Hercegovine...taman naučili da izgovaraju šport umjesto sport i vi im tako nesto priredite
Zato što mogućnost izjašnjavanja Bošnjakom nije postojala tada glupane. Da se moglo i tad bismo bili Bošnjaci kao i uvijek.
JAO, STVARNO NEZNAMO!!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sta mislite kako svabe govore a poslali ste djecu tamo papci ne edukovani.vazda vam nesto smeta.
Ma Hrvati su skroz ok. I lijep im je izražaj, i lijep im je naglasak, i lijepo oni taj jezik miluju, ali kad čujem ove naše Hercegovce kako to sve nazor pokušavaju, smije mi se ejjj! Nešto ka bosanski Srbi kad nabadaju ekavicu, ali to sve mlohavo nekako... Volim Hrvatsku, da me neko ne protumači pogrešno.
Hahahaha
Sprdnja, šprdnja od jezika.
hahabha nikad mi nije jasno zasto govore Šport, a ne Sport kao cijeli svijet.
Dobro svaki jezik ima tuđice.Šport je recimo slovenska riječ.Ali šta ćemo sa tuđmanicama.Cijeli riječnik bi se mogao napisati .Problem je što je nakon pojave gosn.Heravog izrasla čitava generacija :D
Shport je slovenska rijec
Što reče jedan pametni hrvatski lingvist ovaj “hrvatski jezik” više nije za Hrvate! Možda bi se kod Hrvata mogla bukvalno primjeniti rečenica jednog Jugo književnika:”Ubi me prejaka riječ”! Hrvati izdržite mi smo uz vas nije lako živjeti u izmišljenom ne-tradicionalnom jeziku koga svaka šuša mijenja od doručka do ručka i kada se prosječni Hrvat probudi ujutru mora prvo da provjeri da li se danas nešto zove kao juče!
Okolokucno lajalo
bezrukavnik
sami ne ukidajte rijec tisuca, tek smo je naucili.
Rijec 'sport' usla je u hrvatski preko njemackog i stari purgeri su govorili šport, ali vecina hrvatske nikad. Pogotovo ne split. Stoga je to bilo besmisleno guranje. Hr je, srecom, vratila rijeci koje su srbokomunisti potiskivali 50 god, jugoslavija je bila antihrvatski projekt iako je ironijom sudbine upravo hr elita stvorila i izmastala jugoslaviju. Zamisli da ti neki gedzo dodje i kaze 'od danas ne govoris putovnica' a ta rijec se upotrebljavala stoljecima. Pljuc
gooUser1713600205 Imam ozbiljnu nedoumicu, otkud kod vas ‘rvata staro prezime BOŠNJAK? Zar vi niste Europa par exellence, predzidje kršćanstva i svašta ono što je stari komunista/partizan Tudjman pričao.
šport, šporet, sport 😂😂🤣🤣😂😂 Balkanskoj gluposti nema granica
Čović se ne odrice svoj športanj, valja pokazati historijske tekovne vrijednosti
Izvinučeš ali kod Ćovića je dugo bilo ШПОРТ и ШПОРТСКА ДРУШТВА!