Uz pomoć FIFAPro
122

Hrvati pokreću pravni postupak protiv komentatora koji je brutalno vrijeđao Domagoja Vidu

K. H.
Domagoj Vida u dresu Bešiktaša (Foto: EPA-EFE)
Domagoj Vida u dresu Bešiktaša (Foto: EPA-EFE)
Sindikat profesionalnih nogometaša Hrvatske oglasio se saopćenjem za medije zbog slučaja Domagoja Vide kojeg je nizozemski komentator Sierd de Vos brutalno vrijeđao uoči utakmice između Bešiktaša i Ajaxa u Ligi prvaka.
Oni su najavili da će, uz pomoć FIFAPro organizacije, reagovati svim pravnim sredstvima kako bi zaštitili svog člana Domagoja Vidu.

"Nogometni komentator Sierd de Vos uoči utakmice između Bešiktaša i Ajaxa na sramotan i neprimjeren način je komentarisao našeg člana i reprezentativca Hrvatske te igrača Bešiktaša Domagoja vidu. Sramotno, neprofesionalno i krajnje neprimjereno je da bilo ko koristi prostor javne televizije kako bi se s nekim obračunao na ličnom nivou. Naš sindikat je u kontaktu sa svjetskim udruženjima profesionalnih nogometaša (FifaPro) i poduzet ćemo sve pravne korake kako bi zaštitili svog člana i sve ostale nogometaše od ovakvih i sličnih neprimjerenih komentara", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Vidu je kamera zumirala prije početka utakmice dok je zajedno s Dušanom Tadićem kao kapiten pozdravljao sudije, a komentator je pred početak utakmice i bez imalo ustručavanja žestoko izvrijeđao Vidin izgled.

"Vida inače ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra", rekao je ovaj komentator.