Bellingham heroj Kraljeva
56

Hrabri Union Berlin izgubio od Reala u 94. minuti, velika drama viđena u Istanbulu

S. G.
(Foto: EPA-EFE)
Utakmicama od 18:45 sati u Madridu i Istanbulu počeo je večerašnji program prvog kola Lige prvaka, a na oba ova meča viđeno je dosta uzbuđenja.
Union Berlin je u svojoj prvoj historijskoj utakmici u Ligi prvaka gostovao najtrofejnijem timu ovog takmičenja, madridskom Realu, od kojeg je izgubio u posljednjim trenucima meča.

Tim koji je prošle sezone bio apsolutni hit Bundeslige pružio je dostojan otpor Madriđanima i malo mu je nedostajalo da u premijernom izdanju osvoji bod protiv velikog protivnika.

Njemačka ekipa odigrala je odično u defanzivi i Real u prvom poluvremenu svela na tek dva udarca Joselua koja nisu previše zabrinula golmana Ronnowa.

U nastavku meča gostujući čuvar mreže ponovo je bio na visini zadatka kada ga šutirao Rodrygo, a malo kasnije pomazila ga je i sreća kada je isti igrač uzdrmao stativu.

Gosti su u nekoliko navrata prema naprijed radili povremene "izlete", ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete Kepi.

Intervencije golmana Frederika Ronnowa u nekoliko navrata bile su nevjerovatne, ali je u 94. minuti ipak kapitulirao. Šutirao je Valverde, a lopta se uz dosta sreće odbila do Bellinghama koji je ubacuje u praznu mrežu.

Bio je to čak šesti gol za Engleza dresu Reala u isto toliko utakmica u sezoni. Zaista, nevjerovatan podatak za jednog veznog igrača.

U narednom kolu Lige prvaka Union će u Berlinu ugostiti Bragu, dok će Kraljevi na megdan Napoliju u jednom od derbija.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa nogometaši Galatasaraya i Kopenhagena režirali su pravu dramu.

Norveški tim je pogocima Elyounoussija u prvom i Goncalvesa u drugom poluvremenu vodio do 86. minute, ali do pobjede ipak nije stigao.

Turski prvak je za svega dvije minute postigao dva gola preko Boeya i Tetea i tako se spasio poraza bukvalno u posljednjim minutama meča.

Galatasaray sada ide na Old Trafford kod ranjenog Manchester Uniteda, dok će Kopenhagen dočekati Bayern na Parken stadionu.