Bundesliga
0

Hoffenheimu bod u Dortmundu, Salihoviću crveni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dortmundska Borussija osvojila je bod pred svojim navijačima u doslovce posljednjim trenucima utakmice protiv Hoffenheima. U susretu 9. kola njemačkog nogometnog prvenstva bilo je 1-1.

Gostujuća ekipa povela je već u devetoj minuti utakmice. Demba Ba je sjajno iskoristio dodavanje Luiza Gustava zabivši svoj peti prvenstveni gol.

Na 1-1 mogao je izjednačiti Nuri Sahin već u 14. minuti. Naime, u tim trenucima igre dosuđen je jedanaesterac za domaćina nakon što je Isaac Vorsah igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Udarac Sahina zaustavio je Tom Starke.

Ipak, je dortmundska ekipa u konačnici stigla do remija, svog prvog ove sezone. Igrali su se doslovno posljednji trenuci susreta kada je dosuđen slobodni udarac malo iskosa s desne strane na nekih 20-ak metara udaljenosti od gola. Hoffenheimovi su nogometaši krenuli u protestiranje zbog te odluke naslutivši šta bi se moglo dogoditi. "Rašlje" je pogodio Antonio da Silva.

Naš Sejad Salihović u četvrtoj minuti sudijskog produžetka utakmice isključen, nakon dva žuta kartona, dok Ibiševića nije bilo u timu.

Bundesliga, 9. kolo, nedjelja:

Borussia (D) – Hoffenheim 1-1 (Da Silva 90+3 / Ba 9) Bayer – Mainz (17.30)

Stuttgart – St. Pauli (17.30)

Tabela: 1. Borussia (D) 22, 2. Mainz 21 (-1), 3. Hannover 16, 4. Bayer 15 (-1), 5. Hoffenheim 15...