DFB Pokal
0

Hoffenheim bez Salihovića i Ibiševića prošao dalje

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U utorak je odigrano osam utakmica šesnaestine finala njemačkog nogometnog DFB Pokala, a najzanimljiviji meč, posebno bh. javnosti, je bio onaj između Hoffenheima i Kölna.

Bio je to ujedno jedini susret dva prvoligaša, a na kraju su slavili domaćini s 2-1. Sve je počelo sjajno za goste, budući da je u 6. minuti pogodio Jajalo, no od ovog gola njegova ekipa i nije imala velike koristi na kraju. Obasi je u 41. minuti izjednačio, a prolaz Hoffenheimu je donio Musona u 50. minuti.

Vedad Ibišević je meč odgledao sa klupe, vjerovatno odmarajući za utakmice Bundeslige. Za Hoffenheim nije nastupio ni drugi naš reprezentativac Sejad Salihović koji se tek prije nekoliko dana vratio intenzivnim treninzima nakon povrede.

Prvak Borussija nije imala problema protiv drugoligaša, drezdenskog Dynama. Slavila je u Dortmundu 2-0 pogocima Lewandowskoga i Götzea. Povremeni bh. reprezentativac i bivši igrač Olimpica, Muhamed Subašić bio je na klupi drezdenske ekipe. Iako redovan u provoj postavi, očigledno ga trener odmara u utakmicama Kupa.

U drugi krug se provukla Borussija iz Mönchengladbacha koja je s 4-3, nakon jedanaesteraca, pobijedila Heidenheim. Premda u Bundesligi privlače pažnju odličnim igrama, u 120 minuta Borussija nije uspjela postići pogodak ovom niželigašu, ali su zato bili spretni i sretni u udarcima s bijele tačke.

DFB Pokal, šesnaestinafinala:

FC Heidenheim - Borussia (M) 0-0 (3-4 jedanaesterci) Fortuna - 1860 München 3-0

Leipzig - Augsburg 0-1 Unterhaching - Bochum 1-4 Greuther Furth - Paderborn 4-0 Hoffenheim - Köln 2-1 Borussia (D) - Dynamo Dresden 2-0