Nogomet
27

Hoeness: Guardiola je daleko bolji trener od Mourinha

Totalsport
Uli Hoeness (Foto: AFP)
Uli Hoeness (Foto: AFP)
Predsjednik njemačkog nogometnog kluba Bayerna, Uli Hoeness, izjavio je za ovosedmično izdanje Sport Bilda da je Pep Guardiola daleko bolji trener od Josea Mourinha.

U petak je na rasporedu utakmica Evropskog superkupa u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka, Bayern, i osvajač Evropske lige, Chelsea. Bit će to novi duel Guardiole i Mourinha, bivših trenera velikih rivala u Španiji - Barcelone i Real Madrida.

"Pep i Mourinho su vodili zanimljivu borbu nekoliko sezona u Španiji, no jasno je da je Guardiola daleko kvalitetniji trener. Između njih je uvijek postajala određena napetost, no o tome nikada nisam razgovarao s Pepom. Mogu vam samo potvrditi da nisu najbolji prijatelji", rekao je Bayernov predsjednik, te nastavio:

"Njihov rivalitet dodaje nešto ekstra utakmici ovog petka. To mi se sviđa. Drago mi je da će Guardiola i Mourinho opet biti na suprotnim stranama. Iskreno, nebitno je hoće li se pozdraviti prije ili nakon utakmice. Pep će postupiti kao pravi gospodin, to je sigurno, dok Mourinha uopće ne želim komentirati", veli Hoeness, koji je nakon toga zaključio:

"Nikada nismo pokušali kontaktirati Mourinha. Činjenica da smo izdvojili Guardiolu ispred njega dovoljno govori o tome šta mislimo o njihovim trenerskim kvalitetima."