Kritike zbog miješanja u posao
0

Hodgson "poludio" na novinare, otkrio da neće zvati Terryja

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Selektor nogometne reprezentacije Engleske, Roy Hodgson, otkrio je da je za Johna Terryja, dok je on selektor, reprezentativna karijera završena.

Stoper Chelseaja povukao se iz reprezentacije 2012. godine, a Hodgson i dalje traga za njegovim nasljednikom u srcu odbrane. Zbog velikih problema koje Hodgson ima s odbranom, mnogi su se ponadali da bi Terry mogao dobiti pozivnicu za povratak u reprezentaciju, istu koju je odbio stoper Manchster Uniteda Rio Ferdinand, no engleski selektor to ne namjerava učiniti.

"Činjenica je da je Terry u reprezentativnoj penziji. To je odluka koju moram poštivati. Mislim da je nepošteno da nekoga ko se penzioniše pozivate da se vrati. Radim s grupom sjajnih nogometaša koji su dobro podnijeli Terryjev odlazak", rekao je Hodgson, kojem je očito dosta situacija u kojima se nogometaši vraćaju iz penzije.

"Mislim, šta je sljedeće? Da zovem Michaela Owena svaki put kada ne možemo dati gol? Držimo se momaka koji regularno igraju. Zahvalan sam Terryju za ono što je uradio na Evropskom prvenstvu prošlog ljeta i poštujem ga kao igrača. No, također poštujem njegovu odluku da se povuče", kaže Hodgson, kojem također smeta medijsko ignorisanje aktuelnih stopera u reprezentaciji.

"Recite mi da li stavljam dvojicu igrača u odbranu iz nižih liga? Mislim da bi trebali pokazati više poštovanja prema Smallingu i Lescottu koji igraju za prvoplasiranu i drugoplasiranu ekipu Premierlige (dva Manchestera)! Ako ćemo govoriti o Terryju i njegovom povratku, zašto stati tu? Možemo razmisliti i o vraćanju Roya McFarlanda i Colina Todda (oba 64-godišnjaci)? Koliko daleko želite ići?", upitao je britanske novinare Hodgson.