Dobili poziv u reprezentaciju
0

Hodgson: Nadam se da neće biti tenzija između Ferdinanda i Colea

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson posve je iznenađujuće za predstojeće utakmice pozvao Rija Ferdinanda, ali mu je poručio da ne želi nikakve tenzije između njega i Ashleyja Colea.

Odbrambeni igrač Manchester Uniteda je posljednji put igrao za Tri lava gotovo prije dvije godine, a Hodgson ga, otkad je preuzeo klupu, nijednom nije zvao. Činilo se da je reprezentativna karijera 34-godišnjeg stopera završena, ali Hodgson ga je uvrstio na popis za utakmice protiv San Marina i Crne Gore u kvalifikacijskoj grupi H za Svjetsko prvenstvo.

U engleskoj javnosti, međutim, vlada strah zbog mogućih napetosti između Ferdinanda i Colea. Podsjetimo, nakon što je kapiten Chelseaja John Terry rasistički uvrijedio Ferdinandovog mlađeg brata Antona, Cole je stao na stranu svog klupskog saigrača. Ferdinand mu to nije oprostio, uvrijedio ga je na Twitteru zbog čega je platio 45.000 funti kazne.

"Atmosfera u reprezentaciji je dobra i bio bih nesretan da ne bude tenzija između igrača", rekao je Hodgson koji je najavio razgovor s Coleom i Ferdinandom kad se ekipa okupi u ponedjeljak.

"Očekujem da obojica obave svoj posao za Englesku. Ne vjerujem da će biti problema jer govorimo o dvojici iskusnih profesionalaca. Ako bude problema, morat ću ih riješiti, ali nadam se da će njihovo dugogodišnje prijateljstvo biti oživljeno i da će zaboraviti taj nesretni incident", zaključio je selektor Engleske.