Nogomet
1

Hitzfeld: U finalu dajem malu prednost Bayernu

Totalsport
Nogometaši Bayerna i dortmundske Borussije odigrat će 25. maja na terenu Wembleyja veliko finale ovogodišnje Lige prvaka. Srce će tokom tog duela posebno kucati kod Ottmara Hitzfelda.

Dotični je sjajni nogometni strateg tokom karijere boravio i u Borussiji i u Bayernu, a s obje je ekipe postajao i prvak Evrope. U razgovoru za Bild Hitzfeld je rekao:

"Velika je to stvar za njemački nogomet. Činjenica da dvije njemačke ekipe igraju finale Lige prvaka, najjačeg klupskog takmičenja, je zadivljujuća", rekao je Hitzfeld i nastavio:

"Favorit? Blagu prednost dajem Bayernu, makar je u pitanju jedan dan, jedna utakmica i tada je sve moguće. No, rezultati Bayerna ove sezone su zastrašujući, gaze sve pred sobom i ruše sve rekorde. Djeluju moćno".

Potom je Hitzfeld dodao:

"Ako Bayern ne postane prvak bit će to, ipak, sezona u kojoj nešto nedostaje, makar je iz sadašnje perspektive savršena. Bayern bi u psihološkom smislu mogao imati blokadu. Gubio je finale 2010. godine i prošle godine. U tom smislu je Borussia slobodna, njeni igrači mogu slobodno igrati, jer ovo što su napravili je daleko iznad njihovih očekivanja. U tom kontekstu prednost, pak, dajem Borussiji".