Bivši trener Bavaraca tvrdi
27

Hitzfeld: Džeko ne bi imao mjesta u Bayernu pored Gomeza i Pizzara

Klix.ba
Ottmar Hitzfeld (Foto: AFP)
Ottmar Hitzfeld (Foto: AFP)
Ottmar Hitzfeld, selektor reprezentacije Švicarske, izjavio je kako minhenskom Bayernu ne treba napadač Manchester Cityja i naše reprezentacije Edin Džeko.

Već nekoliko sedmica sportski mediji najavljuju Džekin prelazak iz Cityja u Bayern. Bivši trener Bavaraca vjeruje kako Bayernu ne treba još jedan napadač.

"Džeko? Mislim da Bayern već ima dovoljno napadača, ako uzmemo činjenicu da se vraća Claudio Pizarro i da ostaje Nils Petersen. Nema potrebe za dovođenjem novog igrača na tu poziciju", kazao je Ottmar Hitzfeld.

"Ovo govorim u slučaju da trener ne odluči mijenjati taktiku u kojoj će igrati sa dva napadača. Ali, u trenutnoj formaciji 4-2-3-1 sa Gomezom kao jedinim isturenim igračem, bojim se da ne bi imao mjesta. Pizarro, koji se vraća, sjedio bi na klupi u tom slučaju. Još jedan vrhunski napadač ne bi mogao igrati pored njih dvojice", izjavio je popularni General.

Mnogi otočki i njemački mediji su izvijestili kako je upravo Bayern najbliži dovođenju Džeke i kako su pregovori između dvaju klubova skoro završeni.