{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džeko i Redžepagić demantovali transfer u Bayern

30.5.2012. u 11:31
1
34
Džeko i Redžepagić demantovali transfer u Bayern
1
Džeko i Redžepagić demantovali transfer u Bayern
Redžepagić s porodicom Džeko slavi titulu
Edin Džeko je igrač Manchester Cityja i vjerovatno će to ostati i naredne sezone, rekao je menadžer našeg reprezentativca Irfan Redžepagić, koji je jučer i danas morao demantovati njemačke i engleske medije, koji su donijeli "ekskluzivnu" priču o tome kako je Džeko dogovorio prelazak iz Cityja u Bayern.
Edin je više puta naglasio kako je sretan u Cityju, s tim što je priznao da nije zadovoljan minutažom koju je dobivao u protekloj sezoni. To, međutim, ne znači da želi mijenjati klub, piše na web-stranici našeg reprezentativca.

"Već nekoliko mjeseci se špekuliše o tome odlazim li ili ostajem. U više navrata sam na svojoj oficijelnoj stranici kazao kako ne razmišljam o tome, a ukoliko se takvo nešto desi, budite sigurni da ću ja to prvi objaviti, a ne neki engleski ili njemački portal", kazao je Džeko, koji nije želio dalje komentarisati navode o odlasku u Bayern, poručivši kako ga u ovom trenutku interesuje samo utakmica protiv Meksika.

Edinov menadžer Irfan Redžepagić danas je krenuo na put ka Chicagu, gdje će posmatrati utakmicu između Meksika i BiH, a prije toga je naglasio kako više ni on neće davati izjave o temi Edinovog odlaska iz Cityja.

"Edin je igrač Cityja i sretan je u Manchesteru. Nema razloga da u ovom trenutku mijenja klub, a pogotovo da pričamo o nečemu što je u domenu špekulacija. Ne nalazi se u situaciji kao što je bila u Wolfsburgu, kada je silno želio promijeniti klub i napredovati. Sada se nalazi u najjačoj ligi svijeta, prvak je Engleske, drugi strijelac tima i zadovoljan je statusom koji ima. Igrao je veliki broj utakmica i trenutno odlazak iz Cityja nije realna opcija. Što se tiče informacija koje su objavili njemački i engleski mediji, to zaista ne želim komentarisati. Da zaista postoji dogovor između Bayerna i Cityja, ili Edina i Bayerna, valjda bi klubovi to i zvanično objavili, a uz to, valjda bismo Edin i ja to znali. Dakle, po stoti put, Edin se ne želi baviti špekulacijama, a nikakav kontakt sa Bayernom nije uspostavljen. Barem ne sa naše strane. Ukoliko su se klubovi zaista dogovorili, onda bi valjda neko razgovarao sa mnom, ali to se nije desilo, tako da je informacija, prema kojoj je Edin novi igrač Bayerna, netačna", rekao je Irfan Redžepagić, naglasivši još jednom da će vijest o eventualnom transferu, ukoliko do njega nekada dođe, biti najprije objavljena na zvaničnoj oficijelnoj stranici našeg reprezentativca.

Podsjećanja radi, sinoć je njemačka podružnica evropske sportske mreže Sport1 objavila kako je Manchester City postigao dogovor sa Bayernom o prodaji Edina Džeke. Ovu vijest nedugo zatim prenio je i holandski Sport1, koji je dodao kako su pregovori vođeni u Londonu, gdje je postignut dogovor o transferu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: