Doček prvaka
0

Hiljade navijača na ulicama dočekalo igrače Chelseaja

Totalsport
(Foto: AFP)
Nekoliko je desetaka hiljada ljudi u nedjelju poslijepodne na ulicama zapadnog dijela Londona pozdravilo nogometaše Chelseaja, nove europske prvake.

Ekipa privremenog trenera Roberta Di Mattea u subotu je u finalu Lige prvaka pobijedila Bayern nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i to na njegovom terenu, na travnjaku minhenske Allianz Arene. Igrači i stručni štab u nedjelju su se u otvorenom autobusu provozali ulicama zapadnog Londona, a navijači su najviše skandirali Didieru Drogbi, strijelcu posljednjeg penala, ali i čovjeku koji je svojim pogotkom u osnovnom dijelu utakmice donio Chelseaju izjednačenje (1-1) i osigurao mu produžetke.

Zanimljivo, prvi je put u historiji je britanska prijestolnica dočekala europske prvake u nogometu. Iako višemilionska metropola ima nekoliko prvoligaških klubova, nikad nijedan od njih nije bio na europskom tronu. Dakako, u nedjelju se slavilo samo u jednom dijelu grada. U onom sjevernom se, primjerice, tugovalo, budući da je Chelseajevim naslovom Tottenham ostao bez prilike da zaigra u kvalifikacijama Lige prvaka.