Nogomet
0

Hiljade Bosanaca u St. Louisu večeras gledaju Džeku protiv Chelseaja

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosanci i Hercegovci koji žive u St. Luisu u Sjedinjenim Američkim Državama dočekali su da na svom stadionu Busch vide Edina Džeku u dresu Manchester Cityja.

Naime, ovo će biti prva od dvije prijateljske utakmice klubova iz Premiershipa u SAD-u. Nakon St. Louisa, igrači londonskih Plavaca i Građana putuju u New York, gdje će u subotu odigrati još jednu utakmicu. Bosanci i Hercegovci, njih blizu 70.000, koji žive u St. Louisu, tražili su karte za večerašnju utakmicu. Međutim, mnogi su ostali bez ulaznice na koju su mjesecima čekali.

Jedan od onih koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu je i Fazlo Alihodžić, veliki nogometni talent, koji trenutno nastupa u tamošnjoj koledž ligi. Međutim, kako je kazao, neće odustati od potrage sve do posljednje minute. Fazlo ne želi propustiti priliku da na djelu vidi Dijamanta.

Do karte nisu mogli doći ni Ernis Bašić i njegovi prijatelji.

"Ovo je nečuveno. Svi Bosanci i Hercegovci koji ovdje žive vole nogomet i žele večeras gledati Džeku, jednog od najboljih bh. nogometaša", kazao je Bašić za američke medije. U istoj situaciji je i Ernisov prijatelj Edis Subašić.

Međutim, Anel Mujkanović iz lista SabaH, koji se izdaje u St. Louisu, bit će večeras na Busch stadionu.

"Bosanci koji su kupili karte uradili su to zbog Džeke. Nisam bio fan Manchester Cityja dok Edin nije potpisao za njih. Prije nego je prešao iz Wolfsburga, svi smo navijali za Manchester United, Chelsea ili Arsenal. Međutim, sada je situacija drugačija i u kafićima se gledaju uglavnom utakmice Cityja", kaže Mujkanović, koji će večeras na utakmici biti sa bratom i ocem.