Nogomet
0

Edin Džeko postigao dva gola u pobjedi Cityja nad Chelseajem u St. Louisu

Piše: J. H.
Dvoboj Cityja i Chelseaja u SAD-u (Foto: AFP)
Edin Džeko, napadač Manchester Cityja i reprezentativac BiH, postigao je sinoć dva gola u pobjedi Građana nad Chelseajem u američkom gradu St. Lousiu u okviru američke turneje ova dva premierligaša.

Pred blizu 50.000 navijača na stadionu Busch, među kojima su bili i mnogobrojni navijači porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Džeko je još jednom pokazao golgeterske sposobnosti i na radost onih koji su samo zbog njega došli gledati ovu utakmicu postigao je dva gola.

Londonski Plavci poveli su već u 14. minuti, a pogodak je postigao Demba Ba. Do kraja prvog poluvremena već je bilo 2:0 za tim Rafe Beniteza zahvaljujući golu iz penala Cesara Azpilicuete.

Chelsea je u 52. minuti imao vodstvo od 3:0 nakon pogotka Oscara. Međutim, deset minuta kasnije, Građani su započeli svoj nevjerovatan povratak. Javi Garcia smanjio je vodstvo Chelseaja na 3:1, a onda je na scenu stupio Dijamant i sa dva gola, u 64. i 85. minuti, izjednačio na 3:3.

U samom finišu utakmice, Micah Richards zapečatio je sudbinu osvajača Evropske lige i još uvijek aktuelnog prvaka Evrope, a konačan rezultat bio je 4:3 za City.

Ova dva tima ponovo će odmjeriti snage u toku noći, ovaj put u New Yorku.