Nogomet
375

VIDEO / Edin Džeko postigao dva gola za City protiv Milana

Piše: N. J.
Edin Džeko
Edin Džeko
Bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko ponovo je bio strijelac za Manchester City. Džeko je prije nekoliko dana donio trofej Cityju na turniru u Hong Kongu, a sada je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

Džeko je postigao dva gola u prvoj utakmici Audi Cupa koju su u Munchenu odigrali Manchester City i Milan.

Bh. reprezentativac je pogodio mrežu Milana u 32. minuti za visoko vodstvo Cityja 4:0, a četiri minute poslije postigao je i svoj drugi gol na utakmici za visokih 5:0.

U 37. minuti El Shaarawy je smanjio prednost Cityja na 5:1, a dvije minute kasnije isti igrač postiže i svoj drugi gol za 5:2. U 43. minuti Milan stiže i do trećeg gola preko Petagne i smanjuje prednost Cityja na 5:3, što je rezultat uz koji se otišlo na odmor. U nastavku se mreže nisu tresle te je City slavio 5:3 i plasirao se u finale ovog turnira, gdje čeka boljeg iz duela Bayern - Sao Paulo. Taj meč igra se večeras s početkom u 20:15 sati.

Prethodno su se na utakmici City - Milan u strijelce upisali Silva, Richards i Kolarov, a dvije asistencije ubilježilo je i pojačanje Cityja za narednu sezonu Stevan Jovetić. Bh. reprezentativac Džeko je zajedno sa Silvom napustio teren u 63. minuti, a umjesto njih su ušli Milner i Barry.