Nogomet
12

Hiddink: Nakon sinoćnjeg 'džudoa', dobio sam poziv od Ranierija

Klix.ba
Remijem Chelseaja i Totttenhama (2:2) na Stamford Bridgeu, Leicester City je osvojio titulu Premiershipa. Nedugo nakon meča trener novih prvaka Claudio Ranieri nazvao je trenera Plavaca Guusa Hiddinka da mu se zahvali, a Hiddink je prethodno imao neugodnu situaciju u gužvi Chelseaja i Tottenhama.

Hiddink je u izjavi nakon meča otkrio da je dobio poziv od presretnog Ranierija za kojeg nije bio siguran da li plače.

"Odmah poslije utakmice, nekoliko minuta nakon 'džudoa', dobio sam poziv od Ranierija. Zvao me i zahvalio se za ono što smo uradili. Posebno za drugo poluvrijeme. Zvučao je emocionalno. Nisam vidio suze jer nismo pričali 'oči u oči', ali glas je malo drhtao. Pet puta je rekao: 'Hvala'. Nismo duže pričali, jer su emocije rasle. To je bilo to", kazao je Hiddink.

Trener Chelseaja nije propustio priliku da tokom poziva čestita Ranieriju na titulu, a za medije je govorio šta misli o čudu Leicestera.

"Čestitao sam mu na osvajanju titule. Mislim da je zaslužuju. Možda to više nije iznenađenje, ali možda jeste šok za stabilne klubove", dodao je Hiddink.

O "džudou" koji je spomenuo holandski stručnjak, svjedočili smo sinoć tokom okrašaja Chelseaja i Tottenhama, ali i nakon okršaja kada je Hiddink srušen na pod.