Nogomet
313

Ranieri: Imam 64 godine i dugo sam čekao, ali uvijek sam bio pozitivan

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri je u ovom trenutku najpopularniji čovjek na svijetu. Čovjek kojeg najviše slave. Sa svoje 64 godine prvi put u trenerskoj, ali i igračkoj karijeri, osvojio je nacionalni trofej. I to u Premiershipu kao trener Leicester Cityja.

Ranieri je danas bio u Rimu gdje je ručao sa 96-godišnjom majkom, a onda se kasnije vratio u Englesku odakle je gledao dramu sa Stamford Bridgea gdje je Chelsea nakon deficita od 2:0 protiv Tottenhama, izvukao 2:2 i donio Leicesteru titulu Premiershipa, prvu u 132-godišnjoj historiji kluba.

"Ja imam 64 godine i borio sam se dugo vremena, ali uvijek sam bio pozitivan i imao sam pozitivnost na svojoj strani. Uvijek sam mislio da ću završiti sa osvajanjem ligaške titule negdje. Ja sam onaj isti čovjek koji je otpušten iz reprezentacije Grčke, što je vjerovatno neko zaboravio. Ja ostajem u Leicesteru. Ova godina se ne može ponoviti. Sljedeće godine pokušat ćemo se boriti za prvih 10 pozicija. Moramo nastaviti rasti i raditi dobro", kazao je Ranieri.

Na poluvremenu kada je Tottenham vodio sa 2:0, Ranieri je bio tužan, ali je triler u drugom dijelu donio neopisivo slavlje.

"Kada vam se dogodi nešto ovakvo, onda niste do kraja svjesni. Tottenham je na poluvremenu vodio i to je bilo malo srceparajuće za nas. Kada je Cahill pogodio, pomislio sam da bi se nešto moglo desiti. Slavio sam Hazardov gol. Jedino ono što kao posvetu preporučujem svima jeste da pokušavate cijelim putem i znajte da možete vjerovati", kazao je trener engleskih prvaka. Kako to dobro zvuči.