Nogomet
16

Ranieri: Titula još nije naša

Anadolija
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Italijanski trener Claudio Ranieri stoji iza najvećeg ovosezonskog čuda u Evropi. Njegov Leicester City je nakon 29 kola lider Premier lige. Poslije subotnje pobjede nad Watfordom bio je oduševljen, naglasivši da titula šampiona još uvijek nije njihova.

"Lisice" su kod Watforda slavile sa 1:0 i upisale 17. pobjedu ove sezone kojom je drugoplasiranom Tottenhamu pobjegao na pet bodova prednosti.

"Važna pobjeda i velika bitka. Jako teška utakmica. Stvorili smo četiri-pet šansi, a oni dvije-tri. Htjeli smo da pokažemo šta imamo u sebi. Želja je tako velika, jer smo svjesni da imamo veliku priliku. Znamo da je pred nama jako dug i težak put", rekao je Ranieri i na temu naslov šampiona dodao: "Titula još nije naša. Moramo još puno da se borimo, idemo korak po korak i nogama budemo čvrsto na zemlji. Na kraju ćemo vidjeti šta će se desiti. Ne gledam ko je iza nas, mojim igračima sam rekao da je svaka utakmica kao finale. Ne znam koliko bodova moramo osvojiti da bi bili prvi. Na početku sezone sam rekao da nam je 39 dovoljno za opstanak, ali sada se radi o nečemu posebnom".

Zanimljivo, 64-godišnji Ranieri nikada u svojoj karijeri nije osvojio naslov šampiona bilo koje zemlje u kojoj je radio, a bio je trener u Italiji, Španiji, Francuskoj i Engleskoj. Između ostalih vodio je velike klubove kao što su Juventus, Atletico Madrid, Valencia, Inter, Napoli, Fiorentina, Parma, Roma i Chelsea.