Nogomet
8

Claudio Ranieri prvi put izjavio da Leicester može osvojiti titulu

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri konačno je priznao da vjeruje da njegov tim može osvojiti titulu Premiershipa.

Leicester je četiri kola prije kraja na prvom mjestu sa pet bodova više od Tottenhama.

"Igrat ćemo Ligu prvaka. Dilly dong, dilly dong... To je fantastično, nevjerovatno. Čestitam svima, vlasnicima, navijačima, igračima, uposlenicima, svima koji su uključeni u to. To je sjajan uspjeh. Nevjerovatno. I sada idemo pravo da osvojimo titulu. Jedino to preostaje. Mauricio (Pochettino op.a.), ostani miran", kazao je Ranieri.

Ranieri je i igračima kazao da je vrijeme da krenu još jače.

"Govorio sam igračima: 'Hajmo, sada je pravi trenutak da pritisnemo. Ja vjerujem. Ja uvijek vjerujem. Ja sam pozitivna osoba. Ako Tottenham bude iznad nas, čestitam. Ali, imamo pet bodova više. Mislim da će oni pobijediti preostale četiri utakmice, ali mislim da ćemo i mi. Ako osvojimo titulu, to će biti nevjerovatno", poručio je Ranieri.

Do kraja su ostala četiri kola. Leicester će igrati protiv Swanseaja (kući), Manchester Uniteda (gosti), Evertona (kući) i Chelseaja (gosti). Tottenham, kojeg s klupe predvodi Mauricio Pochettino, igra protiv West Bromwicha (kući), Chelseaja (gosti), Southamptona (kući) i Newcastlea (gosti). Leicester ima 73 boda, a Tottenham 68 bodova.