Pred meč s Realom
93

Heynckes: Želimo proći u finale, od sudije očekujem da bude objektivan, fer i pravičan

Klix.ba
Jupp Heynckes (Foto: EPA-EFE)
Jupp Heynckes (Foto: EPA-EFE)
Trener Bayerna Jupp Heynckes istakao je da će njegova ekipa uraditi sve da pokuša izboriti plasman u finale Lige prvaka u uzvratnom meču polufinala protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu.

Kraljevski klub će braniti prednost od 2:1 iz prvog meča, a u redovima Bavaraca svakako da je ostao žal zbog velikog broja propuštenih prilika u prvom meču. Pred uzvratni meč, trener Heynckes rekao je da će Bayern sigurno biti nezgodan protivnik.

"Rela je protiv Juventusa pokazao da je ranjiv, bez obzira što igra kući. Oni u stvarnosti nisu nepobjedivi, znamo da će biti teško jer su oni navikli na ovakve utakmice, ali smo i mi. Bit ćemo sigurno nezgodan protivnik, napredovali smo i imamo važan cilj koji želimo ispuniti. Hoćemo u finale, Real će učiniti sve da nas zaustavi", rekao je Heynckes.

Nakon toga, on je rekao da očekuje od turskog sudije Cüneyta Çakıra da bude objektivan i da na najbolji način dijeli pravdu u uzvratnom meču.

"On nam je sudio u meču protiv PSG-a i uradio je izuzetno dobar posao. Očekujem da bude objektivan, fer i pravičan u ovom meču", završio je njemački trener.

Susret između Real Madrida i Bayerna igra se u utorak s početkom u 20:45 sati, a još jednom podsjećamo, Madriđani brane prednost od 2:1 iz prvog susreta.