Nogomet
0

Heynckes: Marširali smo grupom smrti

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: Reuters)
Jupp Heynckes (Foto: Reuters)
Trener nogometaša Bayerna Jupp Heynckes izrazio je veliko zadovoljstvo jer je njegova ekipa osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka uoči posljednje runde.

Bayern je u 5. kolu A grupe kao domaćin pobijedio Villarreal s 3-1. Na tabeli vodi s nedostižnih 5 bodova prednosti pred Napolijem i šest pred Manchester Cityjem, dok Žuta podmornica i dalje nema nijedan bod.

"Bila je ovo naša ubjedljiva predstava. Ono što mi nije drago je da smo nakon vodstva 2-0 u prvom poluvremenu primili rani gol početkom nastavka, pa smo se opet morali podignuti kako bismo bili sigurni u pobjedu. Svejedno, dominirali smo terenom, a imali smo i tu sreću da smo postigli rane golove na utakmici", konstatovao je iskusni stručnjak na klupi Bavaraca.

Bayern ovom pobjedom nije samo osigurao prolaz u dalje takmičenje, već i prvo mjesto u grupi koju su mnogi uoči početka proglašavali ''grupom smrti''.

"Bila je ovo vrlo teška grupa, u kojoj su učestvovale ekipe iz četiri najbolje lige u Evropi, a mi smo marširali kroz grupu. Važno je da smo izborili prolaz i prije posljednjeg kola", zadovoljan je Heynckes.