Nogomet
0

Heynckes: Bilo je lako igrati protiv Arsenala

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
"Mojoj ekipi je bilo lako igrati protiv Arsenala", trijumfalno je nakon pobjede 3-1 u Londonu kod Arsenala u prvom meču osmine finala Lige prvaka izjavio Bayernov trener Jupp Heynckes.

"Trenutno smo u izvanrednoj formi, zahvaljujući kojoj možemo kazniti svaku, pa i najmanju grešku našeg suparnika. Kada pobijedite u Englskoj protiv engleske ekipe, to je velik uspjeh. Sjajno smo startali s rana dva pogotka i odigrali smo jako dobru utakmicu. Kasnije je Arsenal ipak pokazao da su materijal za Ligu prvaka", dodao je 67-godišnji trener bavarskog velikana.

Holanđanin Arjen Robben, koji je ušao u igru u 63. minuti, te je učestvovao u akciji kod pogotka za konačnih 3-1 kojeg je u 77. minuti postavio Mario Mandžukić, također je apostrofirao snagu Bayernovog kolektiva.

"Trenutno igramo na jako visokom nivou. Imamo sjajnu ekipu. Napredovali smo u odnosu na prošlu sezonu i idemo u pravom smjeru. Naravno, napravili smo veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale, ali nam ostaje i uzvratna utakmica u kojoj ćemo nastojati biti još bolji.

Očekivali smo da će Arsenal snažno navaliti na naš gol od samog početka, nošen gromoglasnom podrškom s tribina. Znam kako to funkcionira još iz mog vremena provedenog u Engleskoj. Stoga smo se mi igrači međusobno upozoravali i hrabrili da moramo biti na visini zadatka od prve minute. Postigli smo dva gola u ranoj fazi, bolje nismo mogli početi. Naravno da nam je nakon toga bilo puno lakše", rekao je Robben.