Primera
0

Hercules šokirao Camp Nou i savladao Barcelonu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veliko su iznenađenje kreirali nogometaši Herculesa svladavši na Camp Nou branitelja naslova španskih prvaka, Barcelonu, 2-0.

Nakon što se u otvarajućem Primerinom kolu madridski Real "spotaknuo" kod Mallorce odigravši 0-0, mnogi su bili spremni ustvrditi kako ekipu u nastajanju ove sezone neće još moći parirati "katalonskom ponosu" kojem su predviđali novi naslov prvaka. Možda će tako i biti, ali već u 2. kolu, u prvoj domaćoj utakmici sezone, Barcelonin "stroj" je razočarao izgubivši susret od prošlosezonskog drugoligaša.

Dvostruki strijelac za veliku pobjedu ekipe koja je na premijeri poražena od Atletica 1-0 bio je paragvajski reprezentativni napadač Nelson Valdez. Bila mu je to debi utakmica za Hercules, kao i Davidu Trezeguetu pristiglom iz Juventusa (promašio 'zicer' u 89.), a pamtit će je za sva vremena.

Na nogometnom hramu Valdez je u 28. minuti iskoristio gužvu u petercu i bio taj koji je posljednji dodirnuo loptu prije ulaska u mrežu za šok Barceloninih navijača, da bi u 58. svojim drugim golom na utakmici i riješio pitanje pobjednika. Zabio je s nekih jedanaest metara od grede.

Barcelona je utakmicu igrala u 4-3-3 formaciji s isturenim Messijem, Krkićem (zamijenio ga Pedro) i Villom. Stvorio je španski prvak velik broj prilika, no niti jednu nije znao realizirati.

Dodajmo da je u drugoj završenoj utakmici Valencija slavila domaću 1-0 pobjedu protiv Racinga. Gol odluke zabio je glavom u 47. minuti Maduro.

 Primera, 2. kolo, subota:

Barcelona - Hercules 0-2 (Valdez 28, 56)

Valencia - Racing 1-0 (Maduro 47)