Primera
0

Barcelona nanijela prvi poraz Valenciji

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon pet pobjeda i jednog remija u 7. kolu Primere su nogometaši Valencije doživjeli prvi poraz. Ništa čudno, gostovali su kod prvaka Barcelone.

Uz dosta muke je Barcelona slavila u ovom subotnjem ogledu 2-1, te su se barem privremeno na samom vrhu tabele, sa po 16 bodova, izjednačili Barcelona i Valencija.

Zadnje tri sezone, u prvenstvu, Barcelona je lakoćom rušila Valenciju na domaćem terenu. Pobjeđivali su ih sa 6-0, 4-0 i 3-0. Ovom prilikom je bilo daleko teže, posebno nakon 38. minute kada su gosti materijalizirali jednu kontru, kako su uglavnom i prijetili na Camp Nouu. S desne strane je ubacio Mathieu, a precizan je bio Pablo Hernandez Dominguez.

Do kraja poluvremena se Barcelona nije uspravila, ali jeste na samom početku nastavka. Treba reći da je Xavi bio pokretač preokreta, jer je dva puta asistirao.

U 47. minuti su Xavi i Iniesta prevarili kompletnu obranu Valencije duplim pasom, a Iniesta je, izbivši sam pred golmana Cesara, pogodio za izjednačenje. U 63. minuti je Xavi, pak, pronašao Puyola, a ovaj je glavom zapečatio pobjedu Katalonaca.

Do kraja je Barcelona mogla povećati vodstvo, no prije svega je, kao i cijelu utakmicu, najviše promašaja upisao David Villa, dojučerašnji igrač Valencije. Svih je 90 minuta igrao Lionel Messi, ali ničim se posebnim ove večeri nije istaknuo.

 

Primera, 7. kolo:

Barcelona - Valencia 2-1 (Iniesta 47, Puyol 63 / Dominguez 38)

Atletico Madrid - Getafe 2-0 (Codina 38-ag, D. Costa 73)

Redoslijed: 1. Barcelona 16, 2. Valencia 16, 3. Villarreal 15 (-1), 4. Real Madrid 14 (-1), 5. Atletico Madrid 13.