Primera
0

Real se izvukao u drugom poluvremenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Real Madrida u subotu su poraženi u Alicanteu, a slična je sudbina nakon prvog poluvremena prijetila i nogometašima “kraljevskog kluba”. No, senzacija je na kraju izostala.

Momčad Josea Mourinha je u 9. kolu Primere došla i do sedme pobjede, svladavši domaći Hercules s 3-1.

Već u trećoj minuti utakmice David Trezeguet je udarcem glavom, nakon ubacivanja Davida Cortesa, doveo momčad iz Alicantea u vodstvo. Uspjeli su domaći zadržati prednost do odmora, ali u nastavku se više nisu bili u stanju sačuvati od madridske oluje.

U napadu je bila praktički samo jedna momčad, a obrana Herculesa je kapitulirala u 52. minuti kad je loptu u mrežu, nakon što je prethodno udarac Cristiana Ronalda obranio Juan Calatayud, pospremio Angel di Maria. Do kraja utakmice Ronaldo se i sam dvaput upisao u strijelce pogocima iz blizine. Portugalac sada na kontu ima već 11 prvenstvenih golova u devet odigranih utakmica i uvjerljivo je vodeći strijelac lige.

Valencia kod kuće nije uspjela pobijediti Zaragozu koja je od 67. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Ander Herrera. Prije toga je sve napravio Maurizio Lanzaro. Najprije je u trećoj minuti doveo goste u vodstvo, da bi u 43. minuti autogolom donio “šišmišima” izjednačenje.

Primera, 9. kolo:

Hercules – Real Madrid 1-3 (Trezeguet 3 / Di Maria 52, Ronaldo 82, 86) Valencia – Zaragoza 1-1 (Lanzaro 43 - ag / Lanzaro 3)

Barcelona – Sevilla (kasnije)

Poredak: 1. Real Madrid 23, 2. Villarreal 19 (-1), 3. Barcelona 19 (-1), 4. Valencia 17...