"Imamo pravo nadati se"
0

Hart: City osjeća pritisak bivanja na vrhu Premiershipa

Totalsport
Joe Hart (Foto: AFP)
Joe Hart (Foto: AFP)
Golman vodećeg sastava engleskog nogometnog prvenstva, Joe Hart, priznao je da Manchester City osjeća pritisak lidera, ali tvrdi da su "građani" i dalje favoriti za naslov.

Iako je do prije svega nekoliko kola City imao i pet bodova prednosti ispred gradskog rivala na vrhu tabele Premiershipa, nizom loših rezultata izvan svog travnjaka (tri utakmice i tek dva osvojena boda) bodovna zaliha se istopila i ostala je samo bolja gol-razlika. "Građani" jure svoj prvi naslov još od 1968. godine, a United je s dvije uzastopne 5-0 pobjede (West Bromwich i Wigan) poslao jasnu poruku da se namjeravaju tako lako predati.

"Naravno da osjećamo pritisak. Svi smo ga osjetili u utakmici protiv West Broma. Ali, mi ga i zadajemo svima drugima", rekla je jedinica Cityja.

"Mi smo i dalje vodeći sastav Premiershipa, i dalje stvaramo prilike, te smo i dalje ekipa koju svi žele pobijediti. To nas čini sretnima. Znali smo da neće uvijek biti lako uzeti bodove", veli Hart.

"Prvenstvo nije već unaprijed osvojeno i svako se ima pravo nadati. Ako ne za naslov prvaka onda barem za mjesto u Evropi ili spas od ispadanja. Svaka ekipa se bori za nešto i to je ono što ovu ligu čini izuzetno jakom", smatra engleski reprezentativac.

City je po prvi put ove sezone odigrao utakmicu bez da je postigao barem jedan pogodak, iako inače u prosjeku postiže tri. Hart je pohvalio ekipu West Broma koja je velikim radom zaradila taj bod.

"Razočaran sam naravno. West Brom je išao po taj bod i osvojio ga. Trebamo pobjeđivati u ovakvim utakmicama, ali ovog puta nismo i to je to, idemo dalje. West Brom je bio briljantan", zaključio je Hart.