Nakon Cityjevog kiksa
0

Mancini: Novogodišnji raspored daje više odmora Unitedu

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Cityja podbacili su u sinoćnjoj utakmici protiv West Bromwicha (0:0) čime su omogućili gradskom rivalu Unitedu da se, pobjedom nad Wiganom, nađe s njima na vrhu Premiershipa.

Menadžer Cityja Roberto Mancini razloge je tražio u umoru igrača. "Nisam sretan zbog ove situacije. Znam da imamo obaveze prema TV kućama, ali zašto igrati dva puta u dva dana.

"Znam da je za TV, ali nije korektno da mi igramo dva puta u dva dana, dok drugi imaju dan više za odmor. To je napravilo znatnu razliku, ali moramo zadržati koncentraciju, jer će januar biti veoma važan", kazao je italijanski stručnjak za britanski tabloid The Sun.

Dodao je kako zgusnuti novogodišnji raspored gradskom rivalu Unitedu daje više vremena za odmor u odnosu na njegovu ekipu. Građani igraju sa Sunderlandom u gostima 1. januara, a dva dana poslije im dolazi Liverpool. United igra sa Blacburnom kući 31. decembra, a Newcastleu će u goste 4. januara. Da bi stvari po City bile gore, Liverpool će također imati vremena za odmor između utakmica. Prije utakmice 3. januara sa Cityjem, oni će 30. decembra igrati s Newcastleom.

"Mislim da će United dobiti narednu utakmicu, što će nama stvoriti pritisak protiv Sunderlanda, posebno jer nas naredni meč čeka 48 sati poslije. Ali, ja sam uvjeren da možemo napraviti dobar posao. Važno je da ostanemo u utrci za titulu", kaže Mancini.

Građani prvi put ove sezone nisu uspjeli postići gol na utakmici igrajući protiv WBA, ali su ipak zadržali prvo mjesto zbog bolje gol-razlike u odnosu na United.

"Bilo je frustrirajuće što nismo postigli gol, jer smo imali dovoljno šansi. Znali smo i prije utakmice da će biti teško ako ne postignemo gol na vrijeme, no ipak sam se do kraja nadao da možemo do pobjede. Znamo da je nemoguće ostati na vrhu tokom cijele sezone, ali pokušat ćemo", dodao je Mancini.

Menadžer West Bromwicha, Roy Hodgson, je rekao da je njegov tim zadovoljan osvojenim bodom.

"Malo je uznemirujuće gledati kako u protivničkoj ekipi ulaze Džeko i Johnson, nakon što ste se uspješno izborili sa Aguerom i Balotellijem, tako da možemo biti zadovoljni remijem. Što se tiče utrke za titulu, mislim da će se City i United boriti za nju do samog kraja. Bit će to sjajan duel", rekao je Hodgson.