"Bili smo loše pripremljeni"
0

Mancini priznao krivicu za poraz od Evertona

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini: Podcijenio Everton (Foto: AFP)
Roberto Mancini: Podcijenio Everton (Foto: AFP)
Potišteni menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini prihvatio je krivicu za sinoćnji razočaravajući poraz u utakmici protiv Evertona u 23. kolu Premiershipa.

U iskrenom obraćanju šef Građana je rekao da možda nije najbolje pripremio tim za težak raspored koji su imali u nekoliko posljednjih kola.

"Ne mislim da smo odigrali dobru utakmicu. To je vjerovatno moja greška, jer smo bili loše pripremljeni. Možda nisam obratio dovoljno pažnje ili sam potcijenio Everton", rekao je Mancini za zvaničnu stranicu Cityja.

Dodao je kako su njegovi igrači dali sve na terenu, ali su ipak odigrali loše. Iako je razočaran porazom, Mancini je zadržao dozu optimizma i, naravno, očekuje pobjedu već u subotu protiv Fulhama.

"Moramo pobijediti u sljedećoj utakmici, jer je ostalo još samo 15 mečeva do kraja prvenstva. Decembar i januar su bili teški za nas, jer je nekoliko igrača bilo van stroja, zbog povrede, suspenzije, ili učešća na međunarodnim utakmicama svojih reprezentacija. Činjenica da Manchester United igra u formi ne mijenja ništa, jer i dalje očekujemo da ih savladamo na domaćem terenu", zaključio je italijanski stručnjak.

Manchester United je sinoć pobijedio ekipu Stokea 2:0, čime se po broju bodova izjednačio sa Cityjem na prvom mjestu (54).