Veliko pojačanje
49

Harry Kane se oporavio i sigurno će igrati finale Lige prvaka protiv Liverpoola

Klix.ba
Harry Kane (Foto: EPA-EFE)
Harry Kane (Foto: EPA-EFE)
Napadač Tottenhama Harry Kane potvrdio je da se oporavio od povrede te da je spreman za finale Lige prvaka koje njegov tim u subotu igra protiv Liverpoola u Madridu.

Kane je povredu doživio u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja nakon jednog duela s Fabianom Delphom, a tada je, neznajući da će Tottenham igrati finale ovog takmičenja, saopćeno da je sezona za engleskog napadača završena.

Bez kapitena i najboljeg strijelca tima mnogi su predviđali da će Tottenham već od Manchester Cityja ispasti iz Lige prvaka, no nakon što su izbacili Građane iz ovog takmičenja, uspjeli su čudesnom igrom u uzvratu protiv Ajaxa izboriti historijsko finale u kojem će oporavljeni Kane početi meč od prve minute.

"Osjećam se dobro, vratio sam se u ekipu i trenutno sam u punom trenažnom procesu. U stanju sam odigrati bilo koju utakmicu", rekao je Kane.

Njegov oporavak svakako će biti veliko pojačanje za Tottenham u finalu protiv Liverpoola, a ono je na rasporedu u subotu s početkom u 21 sat.