Bundesliga
47

Hannover ponizio Stuttgart, Ibišević pogodio iz penala

Klix.ba
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/AFP)
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/AFP)
Ekipa Stuttgarta, našeg Vedada Ibiševića, doživjela je visok poraz u 11. kolu Bundeslige od Hannovera. Rezultat je bio 2:4.

Zanimljivo je da je Stuttgart prvo poluvrijeme na svojoj Mercedes-Benz Areni zaključio s dva gola prednosti, međutim gosti su uspjeli preokrenuti i odnijeti vrijednu pobjedu. No, krenimo redom.

Domaćini su poveli u 21. minuti golom Gentnera, a na 2:0 povećao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević pogotkom iz jedanaesterca u 37. minuti. Imao je Ibišević još jednu priliku samo pet minuta poslije, ali je bio neprecizan.

Stuttgart je u posljednjim trenucima prvog poluvremena imao šansu da poveća na 3:0, ali je udarac Niedermeiera zaustavljen.

Švabe su u drugom poluvremenu doživjele potpuni sunovrat. Prvo je Sobiech u 57. minuti smanjio na 2:1, da bi već u 65. minuti Schladraff s bijele tačke doveo do poravnjanja.

Igra domaće ekipe se tada u potpunosti raspala što su gostujući nogometaši iskoristitili i već u 68. minuti imali gol prednosti. Strijelac je bio Mohammed Abdellaoue.

Nervoza je rezultirala još jednim prekršajem pred golom gostiju pa je sudija dosudio treći penal na ovoj utakmici. Precizan s biijele tačke bio je strijelac trećeg pogotka za Hannover, Abdellaoue.

Bunedsliga, 11. kolo:

Stuttgart - Hannover 2:4