Iznenadio novinare
7

Halilhodžić prije plasmana na Mundijal razmišljao da odstupi s mjesta selektora Japana

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Japanski selektor Vahid Halilhodžić nastavit će raditi sa selekcijom nakon što su se šesti put zaredom plasirali na Svjetsko prvenstvo nakon domaće pobjede nad Australijom rezultatom 2:0.

Poraz na Azijskom kupu mogao ga je koštati posla, ali će dobiti podršku nakon današnje pobjede koja Japanu garantuje prvo mjesto u grupi.

Nakon utakmice 65-godišnji bh. stručnjak je šokirao novinare otkrivajući da je razmatrao da odstupi s mjesta selektora zbog "privatnih razloga", prije nego što su zvaničnici Japana insistirali da nastavi s radom.

Halilhodžić se našao na meti kritičara nakon što je u finalnim azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doživio šokantan poraz od UAE-e rezultatom 1:2.

Pobjede nad Tajlandom, Irakom i Saudijskom Arabijom su popravile situaciju, ali nisu uspjele uvjeriti kritičare da je Vaha na pravom putu.

Ipak, glas povjerenja Japanskog nogometnog saveza zadobio je nakon pobjede nad Australijom golovima Takumo Asana i Yosuka Ideguchija, s kojom je Japan zacementirao mjesto u Rusiji sljedeće godine.